Sommarkväll

Åh vilken härlig kväll. En riktig sommarkväll. Nu är jag på väg hem med bussen från stan, klockan är 23.41 och det är så där på gränsen om man behöver tröja eller ej. Bara ben går fin fint.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Vart är väskan?!

Min väska är spårlöst försvunnen. Damn it. Däri har jag plånbok, busskort, lurarna till iPhonen och mycket annat. Skit och piss.

MEN, till 99,9% säkerhet är det jag som vart slarvig. Jag hade ju den hos mamma och pappa igår, troligtvis också när jag fick skjuts hem. Men jag hade den inte hemma. Så, antingen ligger den hemma hos mamma och pappa eller så i bilen.

Får ringa och kolla senare idag när man kan vara säker på att folk är vakna.

NU: Tidig morgon på jobbet. MÅSTE hinna klart innan jag tar semester. Men vad är väl en stressdag? Nada. För imorn börjar min semester! Tjoho!

Godmorgon förresten.

Gnällkärring

Åh, jag satt och skrev ett inlägg om hur uttråkad jag var. Men så tänkte jag att det är i helvete vad jag gnäller. Men jag känner mig så under isen! För att vara jag iallafall. Jag är ju rätt glad till vardags. Och ännu gladare till fest. ;-)

Men nu sitter jag mest här och är sur och små bitter. Det mesta känns för jäkligt trots att det verkligen inte är det. Antar att det är hormoner (allt går ju att skylla på graviditeten när man är gravid…) som spelar ett spratt.

Jag har ju tamigtusan bara en dag kvar till semester och solen skiner ute!

Jag just nu, en små sur gnällkärring med ansiktsmask.

Nej, nu är det dags att jag rycker upp mig. Därmedbasta.

Update: Jag googlade lite på gravid humör, och kom då på att så jag känner nu är ju precis som jag känner typ en dag i månaden (pms alltså) annars. Att det mesta är förjäkligt och inget är särskilt kul. Så det är hormoner alltså, och inte livet det är fel på. Det kändes ju skönt att få det bekräftat. Som att jag inte visste det… ;-)

 

Ännu en dag vid poolen…

Jag tog med kameran idag, men inte blev det nå bilder för det. Jag MÅSTE bli bättre på att fota! Aja, idag har dagen bestått av jobb och sen lika som igår. Pappa hämtade oss vid dagis och sen har vi hängt vid poolen. Jag tog ett välbehövligt dopp i den 21°-poolen. God pizza fick vi också. Jag blir bortskämd…

Sen fick vi skjuts hem, och efter dusch och sagoläsning så verkar Tuva ha kraschat i sängen. Annars är det ju ett mindre träningspass här hemma på kvällarna efter alla turer man måste springa in till henne. Men all träning är bra träning… Eller? ;-)

Nej, jag ska kika till henne sen ska jag hoppa in i duschen. Pappan i huset är inne i stan och dricker öl så det blir en lugn myskväll här hemma. Laddar inför sista jobbdagen innan SEMESTER! TJOHO!

Hörs.

Orolig i kroppen och knoppen

Ursch, jag har som en oro i kroppen och knoppen (hehe, där var jag fyndig minsann) och som ligger som en sten bröstkorgen. Förmodligen är det väl till största delen gravidhormoner som klumpat ihop sig eller något, för jag är ju inte en så där värst orolig person egentligen. Saker och ting har ju alltid en tendens att lösa sig tids nog. Men nu känns det inte så. Allt bara snurrar.

  • Jag måste ha körkortet klart innan bebis kommer.
  • Vi kommer behöva ha en till bil (jag vägrar gå 3 km 4 gånger dagligen till dagis med en liten bebis i vinter. Och Tuva behöver gå på dagis, hon skulle klättra på väggarna av att vara hemma.) och kommer vi ha råd med det?
  • Hur minipyttelite kommer jag få i föräldrapenning? Jobbar ju bara 70% nu och vill ju att dagarna ska räcka ett tag också.
  • Hur ska vi dela upp föräldraledigheten. Jag vill ju att Simon ska vara ledig mer än med Tuva, kanske att vi delar 50/50 till hösten då lillan fyller ett. Men han är inte säker på att hans jobb tillåter det. Eller att vi har råd, det är ju liksom Simon som står för största inkomsten i vår familj…
  • Vagnen måste fixas. Ny suflett, regnskydd, en mjuklift och nya låsgrejer för hjulen. Det kostar, MEN, varför jag är stressad över det vet jag inte eftersom jag ju tänkt att vi ska åka förbi babyland (eller vart det nu är de säljer Emmaljunga) när vi har semester båda två.
  • Ny säng för oss. Ja, Simon gav med sig. Motvilligt, men ändå. ;-)
  • Utbyggnaden för huset vill jag ska komma igång så snart som möjligt. Där kommer det att bli dyrt… :-S
  • Kommer lillan sätta sig i magen (sätesbjudning) också? Kommer det bli kejsarsnitt igen? Inte för att det spelar någon roll, jag tänker inte hålla på och gräma mig oavsett. Men ovissheten känns jobbig. Fast helst vill jag ju inte ligga på sjukhus flera dagar efter när Tuva är hemma… Dessutom hade jag så himla ont efter förr kejsarsnittet. Vore ju skönt att kunna resa sig upp från en soffa månaden efter liksom. ;-)

Ibland får jag lite ångest över att vi kanske började lite i fel ände, vi började med att göra en bebis och sen ska vi fixa allt efter. Körkort, utbyggnad och att jag borde ha hunnit gått upp till 100% borde ju kanske vart klart innan… Men det gick ju liksom lite snabbt att få till den där bebisen. ;-)

Jaja, saker och ting löser sig. Och löser sig inte ovanstående saker så får man ju komma ihåg att ursprungsläget inte är så himla tokigt det heller.

 

Tisdagen och tisdagens

Idag har vi plaskat i poolen hemma hos mamma och pappa efter dagis. Jag tog en tidigare buss hem (som dock var försenad, MORR, så less jag är på de som kör UL-trafiken), så hämtade pappa/morfar oss vid dagis och jag övningskörde automat-Chrysler hem och hämtade bikinis och sen hem till mor och far.

Där bjöds det på Janssons som mamma lagat speciellt för mig. ♥ Tack mamman, det var super gott! ♥ Jag tog ett dopp i poolen, och försökte få i Tuvis men när hon kände på vattnet som var knappa 20 grader så ångrade hon sig och stod mycket hellre på stegen eller på land… Tur att hon ärvt så bra egenskaper av mig. Badkruka och dålig nattsömn. ;-) Sen stekte vi i eftermiddags/kvälls solen (jag) och sköt med vattenpistol (Tuva).

Jag som vart på uruselt trötthumör hela dagen behövde verkligen en dos av min stora familj. ♥

Och, ja, så här har jag sett ut idag på jobbet (hos mamma och pappa åkte ju som sagt kläderna av och bikinin på):

Linne med ankare (närbild finns ett par inlägg längre ned…) från h&m – Vitt linne från h&m mama – Shorts från Zara – Ballerinas från Skopunkten – Väska från Kappahl – Solbrillor köpta i Barcelona.

Att se fram emot…

Jag har lite att se fram emot närmsta veckan faktiskt. Det är skoj och gör mig på bra humör!

Torsdag 30/6: Ut och äta med gamla (och en del jobbar jag ju med fortfarande) jobbarkompisar i solen på en uteservering.

Fredag 1/7: Ut och äta med jobbet i solen på en uteservering, eller så blir det picknick i stadsparken.

Lördag 2/7: Kanske åka på Barnloppis på Fyrispark med Carro.

Tisdag 5/7: Furuvik med Carro och Annelie + våra kids (ja, Annelie har ju viserligen sitt i magen så det vore ju jätte konstigt om hon lämnade lillen hemma. ;-) ).

Torsdag 7/7: Ta tåget (museijärnvägen som går här utanför) till Thuns (ungefär vid världens ände ligger det och är typ en outlet) med barn, syskon och syskonbarn.

Fredag 8/7: Åka till Åland med Eckerö-linjen med familjen kanske. Beror på vädret… Och just det! Damn it! Då har jag ju mvc-besök inplanerad… Kanske kan flytta på det. Helst flytta fram eftersom jag ju vill dit…

Mycket av det jag ska göra är ju väldigt barnvänligt och kanske mest för Tuvas skull, men jag tycker ju att det är minst lika roligt som hon. Simon kommer ju jobba, så det är ju bra att jag kan aktivera oss ändå. Vi går ju lite omlott med semestrarna för att Tuva ska få ett sommarlov. :-)

Säng, trött, bitter och på dåligt humör

Ursch, jag har sovit super kasst i natt. Kan vara för att jag somnade irriterad. Jag vill så förbannat gärna hinna byta säng tills lillan kommer. Jag vill, jag vill, JAG VILL!

Tuva kommer ju fortsätta drömma mardrömmar, och jag tycker ju att det är mysigt att kunna plocka över henne i våran säng om det behövs. Så ofta är det inte, inte ens en natt i veckan om man slår ut det (oftast går det ju lite i perioder) men ändå, jag vill att möjligheten ska finnas där för henne trots att hon kommer att få en lillasyster.

SEN, och det som gör mig mest stressad är det här med lillans sömn. Hur kommer den bli? Kommer det bli en Tuva 2? Då tänker jag inte kämpa på med att inte få sova bara för att hon ska sova i egen säng. Nej, då tänker jag ha henne i våran säng. SÖMN ÄR VIKTIGT. Och det är viktigt för mig att sova, annars blir jag skit bitter. Och helst skulle jag ju vilja kunna uppskatta den här lillans småbarnstid utan att gå runt i en konstant trötthetsdimma… Så då tänker jag skita fullständigt i HUR MAN SKA GÖRA. Sover bebis bättre hos mig, SOVER JAG bättre med bebis hos mig så tänker jag ha henne hos mig. Punkt.

Ursch, jag är förbannat nervös över det här med sömnen. Ibland får jag spel och bara känner att jag har kastat mig in i något jag inte kommer att klara av. :-(

Simon däremot tycker ju inte att det behövs en ny säng. Nej, det funkar bra med våran 140. Och han tycker inte att det ska vara några barn i sängen. Varken Tuvis eller bebis. Men det är ju för att han sover ändå. Och om han sover, så tycker han att jag borde sova. Men jag gör ju inte det! Åh.

Alternativet till att byta säng blir ju liksom att jag och bebis får lägga oss på soffan.

Hur tusan ska jag få igenom sängbytet? Att gråta en skvätt och rada upp tusen argument hjälper inte. Han är hård som sten. ;-) Alternativet är väl att köpa en själv, men det känns ju lite pissigt.

Jaja, den här sängen hade jag tänkt skulle få flytta in om jag lyckas övertala mannen.

LERVIK sängstomme från IKEA, 1295:-.

Måndagens

Så här såg jag ut på väg till jobbet imorse. Jag hade ca minus två minuter på mig att ta kortet. Fick trampa i full fart iväg till bussen sen. Haha!

Blus från h&m (Consious Collection) – Linne från h&m mama – Shorts från Zara – Sandaler från h&m (förra årets festivalkollektion) – Solbrillor + armband köpt i Barcelona.